Jag hoppas att ni inte har missat att det är Kanebullens dag imorgon! Jag tycker ju att kanelbullen är ungefär det bästa som någonsin skapats. Kanel (älskar), kardemumma (älskar), vit vetedeg (älskar), smör och socker (ÄLSKAR). En av mina favoritbloggare, myskonditorn Mia Öhrn, la upp lite tips för att få den saftigaste, allra godaste kanelbullen. Det hittar du här. Mitt eget bästa tips är att alltid dubbla mängden fyllning. Det kan liksom inte bli för mycket. Jag tycker också att det är allra smidigast att när man börjar jäsa degen första gången, ställa undan en skål med smör till fyllningen så att det hinner bli rumstempererat lagom till när det ska smöras på. Då slipper man stå där och göra sönder degen med hårt smör.
Jag själv hoppas att jag får en sådan här goding ....

(Lånad bild från Linnécaféet). En maffig Linnébulle, såklart.
2 kommentarer
Mammanna
03 Oct 2014 21:38
Mmm.. du får komma hit och baka imorgon! Nybakade kanelbullar, kan inte bli bättre.
Knet
12 Oct 2014 13:45
Det där med att dubbla fyllningen och att älska smör och socker är nog genetiskt...
Kommentera