Jag gillar starkt konceptet med så kallad chiapudding till frukost. Det är mättande, en kan fixa det kvällen innan, det är nyttigt som tusan och det heter "-pudding". Den enda haken är att det ger mig kväljningar. Inget som inte kan avhjälpas med ett bra recept tänkte jag, et voilá, en ganska god chiapudding, ej kväljningsframkallande. Chiafrön är dyrt som tusan, men en behöver väldigt lite varje gång så det räcker länge. Blåbär och kardemumma är en himmelsk kombo som alltid funkar.

Chiapudding med blåbär och kardemumma
1 portion
2 msk chiafrön
1 dl mjölk
1 dl blåbär
1 knivsudd kardemumma
Till servering: 1 banan
Mixa blåbär, mjölk och kardemumma på kvällen. Tillsätt chiafröna och rör om ordentligt. Sätt på ett lock (jag brukar ha det i en glasburk) och ställ in i kylen. Rör om ordentligt en gång till innan du går och lägger dig. Rör om ordentligt igen på morgonen och servera sedan med skivad banan.

Kommentera