Jag skulle bara vilja slå hål på myten om pepparkaksdegen. Det är ungefär lika besvärligt att göra egen pepparkaksdeg som det är att göra egen våffelsmet. Jag tycker att det är två ypperliga exempel på riktigt bra PR, så bra att alla tror att det knappt GÅR att göra själv, trots att man utan tvekan gör sin egen pannkakssmet eller bakar helt vanliga kakor. Pepparkakor är superlätt, så, nu var det sagt. Det enda som krävs är lite planeringsförmåga, ty degen ska vila kallt i minst ett dygn (min vilade knappt 12 timmar, men blev bra ändå!). När man gör det själv slipper man dessutom bidra till skövlandet av regnskogen, för nästan alla färdiga pepparkaksdegar innehåller palmolja. Dessutom blir det mycket godare, tycker jag. Mitt enda tips är att om det inte råkar vara så att du ska julbaka med hela tjocka släkten, gör halv sats! Man orkar inte sitta och kavla ut mer deg än så och det räcker ändå med kakor till april (allting är relativt, förstås).

Som sagt, detta är alltså en halv sats.

En underbar bonus är doften ...


Går man miljö- och vattenteknik så gör man.


Ha det mysigt!
2 kommentarer
Mammanna
16 Dec 2014 22:55
Tror inte de räcker till april, är nog slut innan jul.
Knet
21 Dec 2014 09:05
NU imponerar du på mig! Jag är glad att du använder din begåvning till nåt riktigt vettigt! Längtar till jag får ta del av resultatet!
Kommentera