Alltså det där kokosvattnet. Inte alls så gott som man tror att det ska vara. Kokos liksom, klart det ska vara gott! Men icke. Men har man nu "råkat" köpa på sig 2 liter kokosvatten så måste man ju göra något av det. Det är åtminstone nyttigt, det ger bland annat ett bättre vätskeupptag än vanligt vatten, vilket är toppen då man varit inblandad i dehydrerande aktiviteter (bastubad, sport, pubrunda ...). Detta beror på ett högt innehåll av mineraler och salter som är bra för kroppens vätskebalans. Så, vad göra? Jag hällde bland annat kokosvatten i min iskubslåda, färdiga att slänga i någon smoothie eller något annat trevligt någon gång. Resten använde jag helt enkelt till smoothies och fruktsorbet (i brist på bättre namn). Nedan följer mina två favoritkombos.
Blåbär- och kokossmoothie
Blåbär och kokos passar förvånansvärt bra ihop. Blir sött och gott.
1 dl frysta blåbär
1 banan
1 dl kokosvatten
1 dl yoghurt/fil
Blanda, mixa.

Mango- och kokossmoothie
Mango i kombination med kokos ger en lite tropisk känsla till en grå och ruskig höstmorgon. Jag kan tänka mig att ananas fungerar bra också.
1 dl fryst mango
1 banan
1 dl kokosvatten
1 dl yoghurt/fil
You know what to do.

Fruktsorbet
Detta är alltså något jag brukar lyxa till det med på vardagmorgnar, icke att förväxla med glassorbet. Kvarg och fryst banan ger härlig krämighet.
1 dl frysta bär (blåbär, mango, hallon ...)
1 fryst banan
1 dl kokosvatten
1 dl kvarg
1 tsk honung
Låt bananen tina aningens, så att den stackars mixern inte blir alldeles utsliten. Blanda, mixa, njut.

1 kommentarer
Mammanna
26 Oct 2014 11:04
Ja din mixer har fått jobba hårt, du kan nog inte skylla på en stackars hård ärta även om det var den som fick bägaren att rinna över. Dåligt att saker inte håller bättre nuförtiden, R.I.P. stavmixer.
Kommentera