Jag har alltså gått och blivit vegetarian på heltid (förutom när det vankas MSC-märkt och/eller ekologisk fisk, vilket tekniskt sätt kanske gör mig till en pescetarian, men vem i hela friden vet vad det är?). Det har pyrt hur länge som helst (som ni kanske har märkt), var ju till exempel anmäld vegetarian i skolan hela högstadiet och gymnasiet. Men nu har jag tillslut insett att det är emot mina värderingar att äta kött. Det känns sjukt befriande och kul att leva helt i linje med vad jag känner och tror på. Även om jag har ätit en hel del vegetariskt och veganskt förut så känns det som en helt annan grej att bestämma sig för att kött aldrig ska vara ett alternativ. Jag känner mig superinspirerad till att laga en massa nya maträtter och har bunkrat upp med allt från aubergine till brysselkål. Det känns som att ett helt nytt kök öppnar sig! Hallelujah!
 
För att fira tänkte jag dela med mig av ett avsnitt från Vetenskapens värld, där de diskuterar hälsoeffekterna av att äta kött. Det finns även ett till avsnitt där de diskuterar miljöeffekterna av kött, men det får komma sen. Tills dess, varsågod!
 
 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Mammanna

18 Nov 2014 20:44

Heja Amanda! Ser fram emot att bli bjuden på lite nya spännande grönsaksrätter :)

Svar: Absolut! :)
Amanda

Kommentera

Publiceras ej