Jag lovade er rabarbersaft (jag pratade om det i alla fall ..) och här kommer rabarbersaft. Den är sådär riktigt sommarsyrlig, och så snygg sen!
Varje gång jag gör saft så slås jag av hur sjukt enkelt det är. Alltid max fyra ingredienser och inga svårare mattekniker inblandade än kokning, i sisådär en 20 min totalt. Står man inte och stirrar på saften medan den silar eller kokar, så krävs det totalt kanske 10 minuters arbetsinsats, och då är man långsam. Fördelen med saft (till skillnad från sylt) är ju att det inte är så noga med rensningen heller, det är bara att hälla i.



Rosasyrlig rabarbersaft
Receptet kommer från Leila Lindholm.
1 kg rabarber
1.5 l vatten4.5 dl strösocker
Saften från en citron
Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter. Rör inte om, då blir saften grumlig. Sila av saften.
Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
Häll upp den vackert rosafärgade saften på flaska och njut!
Grattis Sverige! Ha en fin nationaldag allihop!
1 kommentarer
Mammanna
06 Jun 2014 22:17
Mmm ser snygg och god ut. Bättre än häggblomssaften?
Kommentera