Jag tyckte att jag behövde lite uppmuntran efter allergi, tentaplugg och regn. Det blev dessa tjocka, härliga chokladpannkakor. Och nej, de är inte alls så onyttiga som de ser ut! Man kan "onytta" till dem lite genom att tillsätta lite bitar av mörk choklad, men se det hade jag inte hemma. Jag hade inte heller ägg, visade det sig när jag stod där med en halvfärdig pannkakssmet. Bara att springa till affären med andra ord. Men det var det värt.
Jag måste säga att jag var skeptisk mot kombinationen råg och choklad, men det funkade väldigt fint. Råg funkar faktiskt bra med söta saker, exempelvis rågbröd med russin. Passar perfekt för en lyxig frukost eller helgbrunch! Det enda negativa är att det är svårt att se om pannkakorna fått lagom med färg eller inte, med tanke på att de är mörkbruna redan från början liksom. Man får ta det lite lugnt på medelvärme helt enkelt.

Dock är slutresultatet om möjligt ännu mindre bildskönt än vad pannkakor brukar vara.

Titta bara vilken underbart vacker smet ...

Dock är slutresultatet om möjligt ännu mindre bildskönt än vad pannkakor brukar vara.

Fast lite kvarg, blåbär, banan och honung fixar det mesta.

Choklad- och rågpannkakor
Jag har översatt receptet från amerikanska bakmått, därav de konstiga siffrorna. Närmare bestämt från bloggen coffee&quinoa.

Blanda de torra ingredienserna separat, rör om ordentligt så att bakpulvret och bikarbonatet fördelas jämnt. Vispa snabbt ihop de blöta ingredienserna i en annan bunke. Kombinera detta med de torra ingredienserna och rör ihop. Blanda eventuellt i 1/2 dl mörka chokladknappar eller hackad mörk choklad.
Stek i smör på medelvärme i ett par minuter per sida. Servera exempelvis med honung eller lönnsirap, bär, banan, kokosflingor och kvarg eller glass.
Ger 6-8 amerikanska pannkakor (2-3 portioner)

Stek i smör på medelvärme i ett par minuter per sida. Servera exempelvis med honung eller lönnsirap, bär, banan, kokosflingor och kvarg eller glass.
Hoppas det smakar!
1 kommentarer
Anonym
16 Jun 2014 16:58
Vilka frestelser!
Kommentera