Perfekt för picknickkorgen, floristikexkursionen eller frukosten på balkongen. Härligt gyllengula som bonus, och så goda sen!


Majsfrallor med sesamfrö
Ger 10-12 st. Toppa med polenta om du vill ha ännu mer majs, jag försöker göra slut på en mycket stor burk sesamfrö så jag håller mig till det. Receptet är lite modifierat, men kommer från Söta saker.
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olja
2 dl majsmjöl
(250 g) ca 4 dl vetemjöl
sesamfrö
1 ägg
Rör ut jästen i vattnet, som inte behöver vara ljummet! Det går precis lika bra med kallt. Tillsätt saltet, oljan och majsmjölet. Tillsätt sedan vetemjöl och arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i 45 min.
Sätt på ugnen på 250 grader. Baka ut degen till lagom stora frallor (ca 10-12 st). Låt jäsa övertäckta i 30 min. Pensla frallorna med ett uppvispat ägg och toppa dem med sesamfrö. Baka av i ugnen i ca 10 min.
Kom ihåg att låta dem pussas klart! Sedan är det bara att njuta, av frallorna och av sommaren :)
1 kommentarer
Mammanna
11 Jul 2014 00:22
Supersnygga bullar, inte konstigt de blir kära i varandra och pussas hela tiden :)
Kommentera