Om jag säger att det här är världens enklaste pastarätt så kommer jag säkert att uppröra någon italienare som ilsket kommer dragandes med något i stil med "pasta olio et aiglio", så det tänker jag inte säga. Men den är bra god för att vara så snabb.


Det är en riktig studenträtt, billig, snabb och gjord på ingredienser man kan ha liggandes i skafferi eller frys hur länge som helst. Dessutom är den nyttig, fet fisk som makrill innehåller massor med bra fettsyror. Perfekt för en ensam lunch på en tentapluggdag.
Jag hittade receptet i en gammal "Allt om mat" som jag köpte för en spottstyver på myrornas, med rubriken "Starta året billigt med den bästa studentmaten!". I det receptet blandar man i lite keso också, men jag hade ingen hemma och det gick bra ändå.
Koka en portion pasta av valfri sort (kanske inte snabbmakaroner dock). Låt ca 1 dl frysta grönsaker koka med sista minuterna (ex. broccoli, haricots verts, sockerärtor ...). Häll upp på en tallrik. Öppna en konserv med makrill i tomatsås och "strimla" makrillen med en gaffel innan du häller den över pastan. Blanda väl, salta, peppra och dra över lite olivolja. Klart!


Filten fick ryka sen, Jesus vad det är varmt i solen nu!
1 kommentarer
Farmor
12 Apr 2014 12:47
Farmor har tittat, duktig!
Kommentera