Ligger hemma i soffan och tittar på matprogram och tycker mycket synd om mig själv. Vaknade mitt i natten av huvudvärk och den har banne mig inte gett sig än. Huvudet känns som att det är fullt med sockervadd och bihålorna som att en tjock gubbe sitter på dem. 

Jag vet inte om jag är konstig, men när jag är sjuk så vill jag bara ha socker. Vita limpmackor med jordgubbssylt och jordnötssmör och varm choklad. Varm choklad med mycket kryddor, kardemumma, ingefära och kanel. Saker som jag inbillar mig är nyttigt när man är förkyld. Och en stor klick honung. Om det är något som är bra när man är sjuk så är det honung. Det är perfekt att ha det i varm choklad och inte i te, därför att de goda bakterierna och nyttiga ämnena i honung förstörs vid höga temperaturer. Varm choklad kan man dricka halvljummet, men inte te. Det är kanske en konstig grej till, jag gillar inte att dricka te när jag är sjuk. Man känner sig bara så febrig och dan. Nä, tacka vet jag brittiska matprogram, varm choklad och en redig syltmacka.

Och lite allmänt matfilosoferande, såklart. Fick bland annat en påskreceptsamling från SvD som jag har suttit och bläddrat i. Vad sägs om lite påskcheesecake kanske? Fast hujedamig, inte skulle jag sitta och pilla i allt det där i individuella, prassliga och bråkiga små muffinsformar! I med det i en ordentlig form vettja. 


Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej