Min påsk firas (som alltid), uppe i fjällen med väldigt, väldigt mycket mat. Som det blir när en matälskande familj tränger ihop sig i en liten fjällstuga i några dagar. Skidåkningen är liksom sekundär till korvgrillningen på altanen, lammsteken på påskaftonskvällen och ett riktigt gott rödvin. Mest en ursäkt för att få ta sig en kopp varm choklad med vispgrädde när man kommer hem, frusen och rödkindad. 

Lammsteken med färsk salvia, timjan och rosmarin ... Bara lukten av färska kryddor, mmm. 
Tillsammans med det godaste potatismoset jag någonsin ätit! Jag tror att hemligheten var grädde och en elvisp. 
En tur på marknaden avslutades med lite solande i strandkanten. 
Jag dricker aldrig Jokk förutom i fjällen. Det hör till liksom. 
Precis som dessa frasigheter med blåbärssylt och jordgubbssylt ... 

Lite äggmålande har det blivit såklart. Rätt lätt att gissa sig till vilka som deltog i målandet ... Det blev ett kamouflageägg, en hel del konstnärligt färgade ägg med musikaliskt tema och så mina, de klassiska "dagisfröken"-äggen med en kyckling, en blomma och ett hjärta. Vem som har ritat FCB-ägget tror jag att alla som har varit i min lägenhet förstår. 
Det blev ett LCHF-påskbord, lite oförhappandes sådär. Mest för att potatisen glömde kvar i butiken ...  
Tillslut så svängde min syster ihop en riktigt maffig skapelse med massor med choklad, grädde, glass och jordnötssmör. 



Glad påsk på er! 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Mammanna

22 Apr 2014 18:07

Vilken härlig matkavalkad! Nu tillbaka till vardagen igen.

Svar: Kanske bäst det, om man ser till midjemåttet :)
Amanda

Kommentera

Publiceras ej