Denna snabba goding tröstade jag mig med dagen efter valresultatet. Den suddar inte bort det faktum att 1/6 av Sveriges befolkning bryr sig allra mest om att porta flyktingar, men den lägger ett varmt, äppel- och kaneldoftande täcke över misären. Den gör vardagen lite mindre grå.
På toppen så klickar jag på rejält med vaniljsås från Oatly. Den är baserad på havre, vilket känns lite nyttigare än vanlig, men den är också fri från en del (observera, inte alla ...) av de tillsatser som andra vaniljsåser innehåller. Det känns också lite bra att äta veganskt när man kan, tycker jag. Det är både miljövänligare och mer "etiskt" på något vis, eftersom man då kan använda mark till att odla livsmedel istället för att odla bete till en ko som sen ska mjölkas och hejochhå. Ni förstår.


Äppelkräm med kardemumma och kanel
1 portion
100 g äpple (ca 1 st), skalat och klyftat
1 dl vatten
1 msk rårörsocker
1 tsk potatismjöl
1 tsk kanel
1 knivsudd kardemumma
Koka upp vattnet med äppelklyftorna. Tillsätt socker, kanel och kardemumma. Låt koka på medelvärme tills äpplet är så mjukt att det går lätt att mosa. Dra av från värmen och mosa med potatisstomp eller bara en vanlig gaffel. Tillsätt potatismjölet, som först blandas upp i en skvätt vatten, under omrörning. Sätt det på värmen igen, men dra av så fort det börjar koka igen. Låt svalna lite, häll upp i en skål tillsammans med mjölk, lite extra kanel, kanske några mandlar eller hasselnötter och en stor klick vaniljsås.
1 kommentarer
Anonym
29 Sep 2014 07:53
Ser fantastiskt gitt ut! Mo
Kommentera