Som de flesta av er vet, så är jag helt knäpp i glass. Året runt, behövs bara ännu mer nu när det är mörkt och kallt. Men för att få till en sådan där lite somrig känsla såhär mitt i januari, så kan man köpa sig lite frysta jordgubbar och koka denna enkla jordgubbssås. Livar upp vilken tråkig vaniljglass som helst! Jag kokade den i lördags till min cheesecake, men jag slår vad om att den passar minst lika bra till glass. Den är inte särskilt söt, men jag tycker att det ger en rätt härlig kontrast till söt glass.
Jordgubbsås med lime
Koka upp saften från en lime med 500 g frysta jordgubbar och 1 dl socker. Koka tills jordgubbarna är alldeles mjuka och mosiga, då mixar du dem med en stavmixer och silar alltihopet. Busenkelt!

Puss och godnatt!
Det som fastnade i silen hällde jag över i en väldiskad liten burk och det används nu till mina jordnötssmör- och syltmackor!

Puss och godnatt!
Kommentera